КСУ звільнив від відповідальності тисячі корупціонерів – Новіков

Читать на русском
Рішення Конституційного суду України, яке скасовує деякі норми антикорупційного законодавства, звільнило від відповідальності тисячі корупціонерів.
Фото з відкритих джерел

Рішення Конституційного суду України, яке скасовує деякі норми антикорупційного законодавства, звільнило від відповідальності тисячі корупціонерів.

Про це повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Рішення КСУ звільнило від відповідальності фактично тисячі осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Законопроект президента ми коментувати не можемо, тому що це політичне рішення. Разом з тим він (законопроект) дійсно може бути рішенням для відновлення антикорупційної системи. Але вже тисячі осіб КСУ звільнив від відповідальності за корупцію», - заявив Новіков.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Пізніше голова КСУ заявив, що в законопроекті Зеленського є ознаки конституційного перевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: