Зеленський порівняв роботу КСУ з ураганом

Читать на русском
Глава держави додав, що рішення КСУ по декларуванню було «сюрпризом», спрямованим проти держави.
фото ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський порівняв роботу КСУ з ураганом.

Про це він заявив сьогодні ввечері, 2 листопада, в ефірі програми Свобода слова на телеканалі ICTV.

«Ви знаєте, в принципі сьогодні роботу Конституційного суду я оцінюю як ураган. І ми говоримо про наслідки цього урагану. Невипадковим було рішення саме через законодавчі ініціативи боротися саме з ураганом, а не його наслідками», - сказав президент.

Глава держави додав, що рішення КСУ по декларуванню було «сюрпризом», спрямованим проти держави.

«Упевнений, що багато людей за цим стоять. Ми бачимо, які це партії. Ми знаємо, що це представники ОПЗЖ і «За майбутнє», - підкреслив Зеленський.

Крім того, як переконаний президент, оперативне реагування на дії КСУ завадило ухваленню нових рішень щодо інших важливих законів.

Законопроєкт Зеленського: як вплине ініціатива президента на кризу довкола КСУУ разі ухвалення президентського законопроєкту про КСУ, ситуація в країні стане некерованою і наслідки можуть бути катастрофічними, вважає експерт.

«Сьогодні ми бачимо, що могло статися. Сьогодні вони могли скасувати земельну реформу. Вони побоялися і людей, які прийшли під суд. У вівторок буде розгляд закону про мову. Це ризик для держави. Вони відчувають президента й уряд, а що ж буде далі», - пояснив він.

Нагадаємо, сьогодні спікер парламенту Дмитро Разумков зібрав керівництво фракцій. Зокрема, мова йшла про повернення до законодавства е-декларацій.

Як відомо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Національне агентство по запобіганню корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Пізніше президент своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: