Президент доручив Кабміну розробити нову судову реформу

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити проєкт судової реформи для її реалізації в Україні.

Глава держави Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити проєкт судової реформи для її реалізації в Україні.

Про це глава держави написав у статті «Не можна дозволяти українським судам викидати антикорупційні досягнення» для видання Financial Times.

За словами президента, ця реформа включатиме очищення українських судів. Також він зазначив, що влада починає розслідування щодо тих, хто діяв незаконно для знищення українських антикорупційних органів в інтересах «впливових фінансових груп і іноземних сил».

Антикорупційна реформа VS рішення КСУ: від любові до ненавистіЗа останні шість років КСУ неодноразово скасовував окремі положення деяких антикорупційних законів. Ми дослідили, яких саме.

«І я попросив уряд розпочати консультації та розробити широку й амбітну програму судової реформи, яка буде включати очищення судів», - написав він.

Нагадаємо, на цьому тижні Конституційний суд визнав неконституційним кримінальне покарання за недостовірне декларування. В Офісі президента кажуть, що рішення було ухвалене з конфліктом інтересів, оскільки деякі судді мали проблеми з НАЗК.

Також відзначимо, Зеленський вважає рішення КСУ «змовою частини старих еліт і олігархів».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: