Зеленський підписав указ про відновлення довіри до судочинства

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.
Фото: РБК

Президент України Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Рішення КСУ щодо електронного декларування: які його політичні наслідкиВерховна рада має три місяці, щоб привести у відповідність до Конституції антикорупційне законодавство, вважає експерт.

У повідомленні йдеться, що Зеленський підписав Указ № 477/220 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 жовтня 2020 року «Про вжиття заходів для відновлення нормативно-правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства», яким увів у дію рішення, ухвалене на терміновому засіданні РНБО.

В ньому зазначено, що для відновлення нормативно-правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства Кабмін повинен зробити все можливе для продовження ведення реєстру декларацій.

Також рекомендовано вирішити питання щодо підготовки та внесення на розгляд Верховної Ради України проекту закону про відновлення доброчесності конституційного судочинства в інтересах народу України, який буде визначений Президентом як невідкладний.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАЗК повідомили, що реєстр електронних декларацій вже закритий.

Пізніше КМУ опублікував розпорядження про відновлення доступу до реєстру декларацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: