Зеленський вже сьогодні подасть до Ради законопроєкт, щоб змінити склад КСУ – ЗМІ

Читать на русском
Впродовж найближчої доби президент Володимир Зеленський внесе до Верховної ради невідкладний законопроєкт, який дозволить змінити склад Конституційного суду.
Фото: http://www.ccu.gov.ua/

Впродовж найближчої доби президент Володимир Зеленський внесе до Верховної ради невідкладний законопроєкт, який дозволить змінити склад Конституційного суду.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посилання на власні джерела в Офісі президента.

У повідомленні зазначається, що проєкт закону очікується вже зранку 30 жовтня. Над ним працює робоча група на чолі з міністром юстиції Денисом Малюською.

Джерело видання відзначає, що юридичні консультації з приводу закону тривають на Банковій з вчорашнього дня. Окрім того, президент навіть вислухав думку з цього приводу голови КСУ Олександра Тупицького.

«Зеленський не бачить іншого варіанту вийти із кризи довіри до судової гілки влади та вирішити геополітичні проблеми, які виникли після рішення КСУ, як зміна його складу», - зауважує джерело в ОПУ.

Відзначимо, що наразі змінити склад КСУ без згоди на те самих суддів не можна.

У повідомленні також повідомляється, що президент впевнений, що на його стороні верховенство права, хоча він і розуміє, що може вийти за межі закону.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Також ми писали, що очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького викликають на допит в Державне бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: