КМУ опублікував розпорядження про відновлення доступу до реєстру декларацій

Читать на русском
НАЗК повинно відновити відкритий цілодобовий доступ до реєстру електронних декларацій, який був заблокований рішенням Конституційного суду.
Фото з відкритих джерел

Національне агентство з питань запобігання корупції повинно відновити відкритий цілодобовий доступ до реєстру електронних декларацій, який був заблокований рішенням Конституційного суду.

Відповідне рішення Кабміну було опубліковане на урядовому порталі.

У ньому зазначається, що уряд доручив НАЗК забезпечити відкритий цілодобовий доступ на своєму сайті до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій.

Окрім того, НАЗК має забезпечити проведення спеціальних перевірок відповідно до вимог закону «Про запобігання корупції».

Також державні органи та органи місцевого самоврядування повинні забезпечити:

  • безпосередній автоматизований доступ НАЗК до інформаційно-телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних, у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, адміністратором яких вони є;

  • користування НАЗК державними, у тому числі урядовими, засобами зв’язку і комунікацій, мережами спеціального зв’язку та іншими технічними засобами;

  • надання інформації, у тому числі з обмеженим доступом, за письмовими запитами НАЗК.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити більше сотні проваджень в яких розслідують внесення недостовірних відомостей в е-декларації. У НАЗК повідомили, що реєстр електронних декларацій вже закритий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: