ОАСК варто перетворити у простий суд першої інстанції – Ситник

Читать на русском
Для того, щоб врегулювати ситуацію навколо Окружного адміністративного суду міста Києва, його варто перетворити у простий суд першої інстанції.
Фото: «Слово і діло»

Для того, щоб врегулювати ситуацію навколо Окружного адміністративного суду міста Києва, його варто перетворити у простий суд першої інстанції.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв’ю «Громадському».

Він зазначив, що розгляд справ загальнодержавного значення судом першої інстанції є не зовсім правильним, і їх розглядом повинен займатися Верховний суд України.

«Теоретично можливо (ліквідувати ОАСК – ред.), але мені здається було б правильніше зробити його простим судом першої інстанції, і оті справи, якими він відрізняється від інших адміністративних судів першої інстанції, просто передати у Верховний Суд і це зніме цю напругу, коли суд першої інстанції фактично вирішує державні питання загальнодержавного значення», - зауважив Ситник.

За словами очільника бюро, для його потрібні лише незначні зміни до законодавства.

«Мені здається, що це було б правильно з точки зору наших зобов’язань з міжнародними партнерами, і це було б простіше, достатньо незначні зміни потрібно було прийняти в законодавстві», - додав директор НАБУ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розпочне консультації із Вищою радою правосуддя щодо врегулювання ситуації, яка склалася навколо Окружного адміністративного суду Києва.

Також «Слово і діло» аналізувало, які ще важливі для України рішення за останній час приймав ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: