ВАКС відклав обрання запобіжного заходу судді ОАСК

Читать на русском
До антикорупційного суду не з'явився адвокат та підозрюваний судді адмінсуду столиці, а тому засідання було відкладено.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відклав до 4 листопада розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу судді Окружного адміністративного суду міста Києва, оскільки підозрюваний та його адвокат не з'явилися на засідання.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«28 жовтня у ВАКС мало відбутися судове засідання щодо обрання запобіжного заходу судді Окружного адміністративного суду Києва. В судове засідання підозрюваний та захисники не з'явилися. Через це обрання запобіжного заходу відкладено на 4 листопада об 11:00», – інформують у суді.

За інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про суддю Окружного адмінсуду Києва Володимира Келеберду.

Раніше до ВАКС також не з'явилися голова ОАСК Павло Вовк та суддя цього ж суду Ігор Погрібніченко, яким мали обрати запобіжний захід. У зв'язку з цим суд відклав засідання на 29 жовтня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: