В ОПУ відреагували на петицію із закликом ліквідувати ОАСК

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський розпочне консультації із Вищою радою правосуддя щодо врегулювання ситуації, яка склалася навколо Окружного адміністративного суду Києва.
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський розпочне консультації із Вищою радою правосуддя щодо врегулювання ситуації, яка склалася навколо Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що консультації розпочнуться у зв’язку з тим, що петиція із закликом ліквідувати ОАСК набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

ОАСК проти НАБУ: нові рішення скандального судуОкружний адмінсуд столиці вчергове став головним ньюзмейкером тижня, ухваливши рішення про усунення керівника Національного бюро від посади.

«За результатом розгляду петиції Президент доручив розпочати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя. Вища рада правосуддя є важливим елементом державної судової архітектури та має всі можливості для того, щоб сформулювати свою позицію навколо ситуації з Окружним адміністративним судом міста Києва», - йдеться у повідомленні.

В ОПУ також пояснили, що консультації президента із ВРП є частиною процесу ліквідації судів в Україні.

«Порядок утворення та ліквідації судів чітко врегульовано на законодавчому рівні. Відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується і ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради України Президент України після консультацій з Вищою радою правосуддя», - зазначили в Офісі президента.

26 жовтня петиція до Володимира Зеленського про ліквідацію ОАСК набрала 25 тисяч підписів.

Її автор вважає, що ОАСК втратив авторитет, зокрема, через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 і в липні 2020 записів розмов керівництва цього суду, «що свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень».

Нагадаємо, раніше в ОПУ заявили про те, що рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо звільнення директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника не можна вважати остаточним.

Також ми писали, що Вищий антикорупційний суд відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу судді Окружного адміністративного суду міста Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: