Мін'юст не зможе прибрати Ситника з реєстрів на вимогу ОАСК

Читать на русском
Мін'юст не може виконати доручення ОАСК і прибрати інформацію про Артема Ситника як про директора НАБУ з реєстрів.
фото pravda.com.ua

Міністерство юстиції України не може внести зміни до Єдиного держреєстру відомостей щодо Артема Ситника як про директора НАБУ.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 27 жовтня, у відповідь на доручення ОАСК.

У НАБУ відреагували на рішення ОАСК про СитникаУ Національному бюро вважають, що столичний адмінсуд намагається втрутитися у роботу органу правопорядку ухваленням судового рішення.

За його словами, у Мін'юсту немає повноважень і правових підстав для цих змін. Зокрема, міністерство не може вносити зміни до реєстру, щоб виконати будь-яке рішення Конституційного суду України або інше рішення.

«Зміни в інформацію, що міститься в реєстрах вносяться державними реєстраторами, а Мін'юст тільки розглядає скарги на дії реєстраторів і вносить дані до ЄДР виключно за результатами розгляду таких скарг», - пояснив Малюська.

При цьому міністр зазначив, що питання про те, чи є НАБУ органом виконавчої влади, однозначно і до кінця не вирішене.

«КСУ в своєму рішенні вказав, що у НАБУ є ознаки центрального органу виконавчої влади, проте чіткої тези про те, що це все-таки орган виконавчої влади - немає», - додав глава Мін'юсту.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Міністерство юстиції видалити з реєстрів інформацію про те, що Артем Ситник є директором Національного антикорупційного бюро (на підставі рішення КСУ).

У НАБУ відреагували на рішення ОАСК щодо Ситника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: