У НАБУ відреагували на рішення ОАСК про Ситника

Читать на русском
У Національному бюро вважають, що столичний адмінсуд намагається втрутитися у роботу органу правопорядку ухваленням судового рішення.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Національне антикорупційне бюро вважає рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про «усунення» директора НАБУ Артема Ситника з посади спробою втручання в роботу органу правопорядку.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Рішення ОАСК щодо діяльності Національного бюро та Директора НАБУ є заангажованим і абсурдним у правовому сенсі. Його справжня мета – заблокувати роботу інституції, яка викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях та спробі захоплення влади. Національне бюро розцінює рішення ОАСК від 26 жовтня як втручання у свою роботу і, безумовно, оскаржить його», – заявляють у відомстві.

У НАБУ додали, що ОАСК своїм рішенням зобов'язує Кабмін визначити окремого міністра та направити його до НАБУ для координації діяльності інституції, надає вказівки Раді національної безпеки та оборони взяти під контроль діяльність Національного бюро та містить ще низку вказівок, у тому числі – заступникам директора НАБУ.

«Фактично, йдеться про спробу у будь-який спосіб усунути з посади директора НАБУ як гаранта інституційної незалежності та спроможності організації розслідувати факти вчинення корупційних дій посадовцями топрівня та перетворити сам орган у керовану «кишенькову» структуру. Наслідком цього стане повне блокування розслідувань багатомільярдних корупційних зловживань в українській владі. Наголошуємо, що звільнення директора НАБУ з посади може відбуватися виключно на підставах, передбачених Законом «Про НАБУ», – підкреслили у відомстві.

Раніше ОАСК зобов'язав Міністерство юстиції видалити з державного реєстру згадки про Ситника як директора НАБУ. Таке рішення він ухвалив нібито на підстави ухвали Конституційного суду, який визнав незаконним указ п'ятого президента Петра Порошенка про призначення Ситника керівником Національного бюро.

Водночас у Мін'юсті вже повідомили, що не можуть видалити з державного реєстру інформацію про Ситника, щоб виконати будь-яке рішення КСУ або ж окремої ухвали. На думку міністра Дениса Малюські, статус-кво щодо НАБУ і його керівника не змінився.

Нагадаємо, голова ОАСК Павло Вовк, його заступники та судді цього ж суду є підозрюваними у справі НАБУ і САП про захоплення влади і створення злочинної організації для досягнення цієї мети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: