Заволодіння коштами УЗ: ВАКС не передав цю справу до іншого суду

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без задоволення прохання сторони захисту про передачу справи до іншого суду, а саме столичного райсуду.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата залишила у Вищому антикорупційному суді кримінальне провадження про закупівлю державним підприємством «Укрзалізничпостач» (нині філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця») метизної продукції за завищеними цінами.

Таке рішення 10 січня ухвалила колегія суддів палати ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат одного з обвинувачених подав клопотання про передачу справи до Солом'янського районного суду міста Києва, оскільки, на його думку, провадження підсудне цьому суду. Вивчивши клопотання, судді залишили без задоволення.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП обвинувачують п'ятьох осіб: Надію Богдан, Дмитра Цівуна, Андрія Степаненка, Євгена Хорощака й Романа Кравчука. За версією слідства колишній директор «Укрзалізничпостача» Хорощак, його ексзаступник Кравчук, керівник відділу верхньої будови колії «Укрзалізничпостача» Степаненко нібито за попередньою змовою з директоркою ТОВ «Інкомм» Богдан та фінансовим директором ТОВ «Союз-Енерго» Цівуном у квітні-листопаді 2015 року здійснили закупівлі метизної продукції для потреб держпідприємства за завищеними цінами, чим завдали збитків державному підприємству в особливо великому розмірі.

Нагадаємо, у цій же справі також підозрюють українського бізнесмена Олексія Біленького, який, за даними слідства, є бенефіціаром групи компаній «Інкомм». Наразі він переховується в Болгарії, а в Україні його планують судити заочно також у ВАКС.

Раніше у цій же справі фігурував колишній народний депутат Валерій Іщенко. Йому НАБУ і САП повідомили про підозру. Пізніше вони завершили слідство в справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: