Питання історичної пам’яті між Україною та Польщею знято – Зеленський

Читать на русском
Питання історичної пам’яті між Україною та Польщею в історичному аспекті двосторонніх відносин повністю зняте.
Фото з відкритих джерел

Питання історичної пам’яті між Україною та Польщею в історичному аспекті двосторонніх відносин повністю зняте.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у спільному з польським президентом інтерв’ю, фрагмент якого публікує пресслужба ОПУ.

«Ми повинні бути реалістами, без сентиментів. На нашому рівні ми домовилися, що пройдемо всі ці питання, тому що ми живемо поруч, ми сусіди і будемо сусідами назавжди», - розповів Зеленський.

Президент зазначив, що питання історичної пам'яті повинні вирішувати історики, професіонали, а не політики. Саме тому, під час спілкування між двома президентами, політичне питання історичної пам’яті було повністю зняте, що дозволить уникнути суперечок між Україною та Польщею в майбутньому.

Відзначимо, що головні розбіжності між Україною та Польщею в історичних питаннях проявляються у ставленні до «Волинської трагедії» 1943-1944 рр., під час якої загинули десятки тисяч цивільних поляків та українців.

Польські історики звинувачують у цьому українських націоналістів з ОУН та УПА. Українські ж дослідники звинувачують не лише українських, але і польських націоналістів з Армії Крайової та інших організацій.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський спільно з президентом Польщі Анджеєм Дудою взяли участь в роботі українсько-польського економічного форуму в Одесі.

Також ми писали, що Володимир Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці 25 жовтня і крім голосування, дати відповідь на 5 питань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: