Зеленський і Дуда виступили на бізнес-форумі в Одесі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський спільно з президентом Польщі Анджеєм Дудою 13 жовтня взяли участь в роботі українсько-польського економічного форуму в Одесі.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський спільно з президентом Польщі Анджеєм Дудою у вівторок, 13 жовтня, взяли участь в роботі українсько-польського економічного форуму в Одесі.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Зеленський і Дуда зробили спільну заявуПрезиденти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда сьогодні в Києві підписали спільну заяву.

Виступаючи на форумі, Зеленський закликав польський бізнес активніше інвестувати в українську економіку і брати участь в приватизації державних підприємств.

Президент зазначив, що обсяг прямих іноземних інвестицій з Польщі досягає сьогодні понад 800 млн доларів, а товарообіг між країнами в минулому році склав майже 8 млрд доларів. Зараз Польща є другим найбільшим у світі ринком для експорту українських товарів, уточнив глава держави.

За словами Зеленського, для стимулювання інвестицій можна використовувати механізми, закладені зокрема, в законі про концесії.

«На мою думку, нинішній період - це вікно нових можливостей і перспектив для спільних ділових проектів між нашими країнами», - зазначив президент.

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що без хорошої інфраструктури неможливо будувати взаємне співробітництво, зокрема торговельне та економічне.

«Звичайно, модернізація логістичної інфраструктури - це наш розвиток. Поліпшення доріг сприятиме збільшенню товарообігу як на морі, так і на землі ... І ми будемо підтримувати українські амбіції в розвитку України як транзитної країни в Східній Європі», - сказав польський президент.

Нагадаємо, Дуда прибув до України з офіційним візитом 11 жовтня.

12 жовтня в Києві Зеленський і Дуда підписали угоду про співпрацю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: