Зеленський з Джонсоном підписали Угоду про співробітництво України і Великої Британії

Читать на русском
У Лондоні 8 жовтня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон підписали Угоду про політичну співпрацю.
president.gov.ua

У Лондоні 8 жовтня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона, під час якої було підписано Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у четвер, 8 жовтня.

Президент Зеленський став більше їздити країною перед місцевими виборами – дослідженняВід початку каденції найбільше візитів по регіонах президент України Володимир Зеленський здійснив у вересні 2020 року.

Як повідомляється, сьогодні в Лондоні президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.

Зеленський відзначив виняткову важливість Угоди «як нового інструмента для двосторонніх відносин, зокрема в контексті виходу Великої Британії з Європейського Союзу».

Також під час зустрічі Зеленський ознайомив Джонсона з ситуацією щодо безпеки на Донбасі і подякував за підтримку територіальної цілісності України.

Сторони також обговорили наслідки пандемії COVID-19.

«Борис Джонсон підкреслив, що Велика Британія стоїть на позиції, що кожна країна повинна отримати вакцину, коли вона буде створена. Володимир Зеленський зазначив, що Україна має потужності для масового виробництва і очікує виготовлення вакцини», - йдеться в повідомленні ОПУ.

На завершення бесіди Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну.

Нагадаємо, 7 жовтня президент України Володимир Зеленський почав візит до Великої Британії.

Того ж дня Зеленського разом з дружиною аудіювали герцоги Кембриджські.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: