Лукашенко може отримати імунітет – Тихановська

Читать на русском
Світлана Тихановська не виключає можливості надання Олександру Лукашенко імунітету від переслідувань за вчинені його режимом злочини у випадку, якщо це допоможе врегулювати політичну кризу в Білорусі.
Фото з відкритих джерел

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська не виключає можливості надання Олександру Лукашенко імунітету від переслідувань за вчинені його режимом злочини у випадку, якщо це допоможе врегулювати політичну кризу в Білорусі.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Тихановська розглядає можливість подання позову проти Лукашенка до Міжнародного кримінального суду за жорстоке поводження із протестувальниками, які вийшли на вулиці після оголошення результатів президентських виборів в Білорусі.

В той же час, вона відзначила, що, хоча вибачити Лукашенка за усі «звірства його режиму» не можна, але подання цього позову може стати предметом для перемов щодо врегулювання кризи в країні.

«Якщо це вихід для нього - поїхати кудись на море і проводити час там, я гадаю, це можна було б зробити. Хай просто залишить нас. Ми будемо будувати нашу країну далі», - заявила опозиціонерка.

Нагадаємо, у Берліні відбулася зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською.

Також стало відомо, що МВС Росії оголосило Тихановську у міждержавний розшук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: