Лукашенко повинен постати перед судом – Тихановська

Читать на русском
Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська заявила, що президент Білорусі Олександр Лукашенко повинен постати перед чесним і справедливим судом в оновленій Білорусі.
Фото: АР

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що Олександр Лукашенко має постати перед судом через масові побиття демонстрантів.

Про це вона сказала в ексклюзивному інтерв’ю українській службі Голосу Америки.

За словами опозиціонерки, всі люди, які були причетні до масових побиттів та катувань, мають постати перед законом і судом. Але вже перед справедливим судом, який буде після виборів.

«Судова система буде явно змінена, тому що те, що зараз у Білорусі - це зовсім не судова система», - сказала Тихановська.

Вона також зазначила, що перед судом повинен постати і президент Білорусі Олександр Лукашенко. Також Тихановська закликала його піти у відставку.

«Для нього ще не пізно усвідомити, що найкращий вихід із цієї ситуації - це його відставка. Відійти вбік і дати можливість білоруському народу самому вирішувати, кого вони хочуть бачити президентом своєї країни. Для цього треба всього лиш або піти у відставку, або почати діалог з координаційною радою, і організувати нові, чесні та відкриті вибори. І тоді, можливо, Лукашенка будуть пам’ятати просто як першого президента Республіки Білорусь, а не як вбивцю», - заявила Тихановська.

Нагадаємо, Світлана Тихановська закликала білоруських силовиків припинити насильство над жінками.

Раніше вона також попросила протестувальників не застосовувати силу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: