Тихановська розповіла про зустріч з Меркель

Читать на русском
У Берліні 6 жовтня відбулася зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською.
Фото: Steffen Seibert

У Берліні сьогодні відбулася зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською.

Про це Тихановська повідомила в своєму Telegram-каналі у вівторок, 6 жовтня.

Україна приєднується до санкцій ЄС проти Білорусі: як це позначиться на двосторонніх відносинахУкраїна буде продовжувати виконувати двосторонні зобов’язання, контакти на високому рівні будуть обмежуватися через політичний протест щодо результатів президентських виборів у Білорусі, вважає експерт.

За її словами, зустріч з Меркель тривала 45 хвилин. За цей час Тихановська розповіла, що мітинги в Білорусі тривають, і тому збільшується кількість політв'язнів. При цьому опозиційні лідери, такі як Сергій Тихановський і Марія Колеснікова, продовжують перебувати у в'язниці.

У бесіді з канцлером Німеччини Тихановська заявила, що зараз дуже важливо зупинити насильство і звільнити політв'язнів. Вона також зазначила, що протести в Білорусі не спрямовані проти Європи або Росії і є наслідком кризи в самій країні.

Опозиціонер підкреслила, що головна мета народу в Білорусі - це проведення нових виборів. Тихановська додала, що білоруси також очікують інвестиційну підтримку, допомогу незалежним медіа і громадським організаціям для подолання наслідків кризи.

Крім того, лідер білоруської опозиції подарувала Меркель біло-червоно-білий парасольку і книгу «Краіна Білорусь» в німецькому перекладі, додали в пресслужбі.

Нагадаємо, наприкінці вересня в Білорусі пройшла «народна інавгурація» Тихановської.

Також повідомлялося, що Україна приєднається до санкцій ЄС проти Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: