Лукашенко не матиме влади в Білорусі після 5 листопада – Тихановська

Читать на русском
Опозиціонерка Світлана Тихановська закликала світову спільноту визначитися з тим, як вони ставитимуться до Лукашенка після закінчення його попередньої президенської каденції в листопаді.
Фото: РБК

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала всі країни визначитися з тим, як вони ставитимуться до президента Білорусі Олександра Лукашенка після 5 листопада, коли завершується термін його п’ятирічної каденції.

Про це вона сказала під час Економічного форуму в польському Карпачі, пише Укрінформ.

«Лукашенко не матиме владних повноважень після цієї дати. Я хочу, щоб усі країни подумали, як вони ставитимуться до цієї особи після 5 листопада. У нашій країні ми знаємо, що він вже не наш президент, він фальсифікував вибори»,- заявила опозиціонерка.

Водночас Тихановська підкреслила, що Росія є сусідом Білорусі, країни мають тісні економічні відносини, а тому треба з нею мати добрі відносини.

«Нас об’єднують торговельні відносини і зараз ми не може відвернутися від Росії. Вона завжди буде нашою сусідкою і мусимо мати з нею добрі відносини, це очевидно»,- сказала Тихановська.

Вона також зазначила, що розуміє про яку допомогу Лукашенко просив Путіна та закликала РФ поважати територіальну цілісність Білорусі.

Нагадаємо, екскандидатка в президента Білорусі записала відеозвернення до росіян.

Раніше Світлана Тихановська прокоментувала затримання опозиціонерки Марії Колесникової в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: