Тихановська просить Макрона стати посередником у діалозі з Лукашенком

Читать на русском
Голова опозиції Білорусі Світлана Тихановська звернулася до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням стати посередником у діалозі з режимом Олександра Лукашенка.

Голова опозиції Білорусі Світлана Тихановська звернулася до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням стати посередником у діалозі з режимом Олександра Лукашенка.

Про це Тихановська сказала в інтерв'ю ЗМІ, повідомляє France 24.

З такою пропозицією вона виступила напередодні офіційного візиту до Вільнюса французького лідера.

«Зараз прийшов час, коли Білорусь потребує допомоги в організації діалогу», - заявила Тихановська.

Вона додала, що Макрон може стати одним із посередників у такому діалозі щодо виходу Білорусі з політичної кризи. Тихановська також висловила бажання зустрітися з Макроном у Вільнюсі під час його дводенного візиту до Литви.

Динаміка протестів у Білорусі: що відбувалося в українських революціях за той самий періодЧи схожі протести в Білорусі із Революцією гідності чи Помаранчевою революцією. Як розгортались події протестів за той самий проміжок часу.

Як заявив Єлисейський палац, така зустріч програмою офіційного візиту Макрона не передбачена, але вона не виключається.

При цьому Тихановська заявила, що посередником у діалозі між білоруською опозицією і режимом Лукашенка також стати й президент РФ Володимир Путін.

Білоруський опозиціонер також висловилася за впровадження міжнародних санкцій не тільки проти окремих чиновників, причетних до насильства, порушення прав людини та фальсифікації виборів, а й санкцій економічних - проти бізнесу, який фінансує режим Лукашенка.

Раніше в Білорусі відбулась «народна інавгурація» опозиціонерки Світлани Тихановської. Масштабні акції протесту проходили в усіх великих містах країни. Понад 200 осіб затримано.

Також нагадаємо, під час спроби розгону мітингувальників силовики застосували вогнепальну зброю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: