Зеленський прибув на саміт Україна-ЄС до Брюсселя

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у вівторок, 6 жовтня, прибув до Брюсселя, де він візьме участь у саміті Україна-Євросоюз.
ua.news

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 6 жовтня, прибув до Брюсселя, де він візьме участь у саміті Україна-Євросоюз.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Саміт Україна-ЄС: результати п'яти попередніх зустрічейСаміт Україна-ЄС відбудеться 6 жовтня в Брюсселі. На зустрічі обговорять реформи в Україні, пандемію коронавірусу і Угоду про асоціацію.

Як повідомляється, на саміті Зеленський очолить делегацію України, а делегацію ЄС - президент Європейської ради Шарль Мішель.

«Лідери обговорять пріоритетні питання відносин України та Євросоюзу, зокрема подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпрацю в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні. Окрему увагу буде приділено безпековій ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також обговоренню шляхів посилення координації зусиль України та ЄС з метою деокупації Криму та захисту прав кримчан», - розповіли в ОПУ.

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив очікування від саміту та назвав три ключових теми зустрічі: санкції проти Росії, вакцина від коронавірусу і «промисловий безвіз».

«Слово і діло» аналізувало, чи покращаться економічні умови асоціації з ЄС після саміту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: