Зеленський озвучив очікування від саміту Україна-ЄС

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський очікує, що головними питаннями саміту Україна-ЄС стануть санкції проти РФ, участь в процесі розробки вакцини від COVID-19 і отримання промислового безвізу.
president.gov.ua

Головними питаннями саміту Україна-ЄС, який пройде сьогодні в Брюсселі, стануть санкції проти РФ, участь в процесі розробки вакцини від COVID-19 і отримання «промислового безвізу».

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Politico Europe.

Саміт Україна-ЄС: чи покращаться економічні умови асоціаціїОсновним питання переговорів України з ЄС мають стати умови покращення інвестиційного клімату, вважає експерт.

«Якщо говорити неформальною мовою, санкції - це питання номер один», - повідомив Зеленський.

За його словами, також важливим є питання участі України в питаннях розробки вакцини.

«У нас є підприємства, які готові допомагати, коли нам передадуть вакцини. Ми готові допомагати країнам ЄС в масовому виробництві вакцин», - зазначив Зеленський.

Третім важливим питанням є доступ до ринків ЄС, додав президент.

Зеленський нагадав, що багато років економіка України була направлена ​​на торгівлю з Росією, а з початку війни майже весь експорт був переформатований на країни ЄС. У зв'язку з цим він наголосив на необхідності вільного і чесного доступу України на ринки, щоб «ЄС відчував нас як повноцінних партнерів».

«Курс України залишається незмінним - до ЄС, стати членом Євросоюзу. Ми хочемо - особливо зараз, в наш час COVID-19 і кризи, - щоб ЄС підтримував нас в цьому. Ми говоримо не тільки про доступ на ринки, а й про «промисловий безвіз», - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС.

Раніше в ОПУ озвучили теми, які порушать на саміті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: