У США поновилися антирасистські протести

Читать на русском
У США знову розпочалися масові антирасистські протести. Вони припинилися на кілька тижнів через загрозу лісових пожеж, які вирували на Західному узбережжі США.
Фото: АР

В американському штаті Орегон поновилися протести проти расизму та дискримінації, які припинилися кілька тижнів тому через масштабні пожежі на Західному узбережжі США.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що протестувальники повернулися на вулиці Портленда, який є епіцентром демонстрацій в Орегоні, цього тижня. У суботу вони планують провести масштабну акцію протесту, яка вже викликала занепокоєння місцевої влади та правоохоронців.

Губернатор Орегону Кейт Браун заявила, що вона направить до Портленда військових та шерифів штату, які допоможуть місцевим правоохоронцям зберегти у місті громадський порядок.

«Дехто з протестувальників буде озброєний. Інші будуть готові слідувати за ними та залякувати жителів Орегону. Мета цих груп зрозуміла: залякувати, підбурювати та розпалювати ненависть» - сказала Браун.

Нагадаємо, антирасистські акції протесту в США почалися в кінці травня після того, як у Міннеаполісі, під час затримання поліцейськими, загинув чорношкірий Джордж Флойд. Поліцейський Дерек Шовін понад 8 хвилин притискав його шию до асфальту, внаслідок чого чоловік помер.

Нова хвиля протестів розпочалась після того, як у штаті Вісконсін поліцейські розстріляли чорношкірого Джейкоба Блейка на очах у його дітей. Чоловік вижив, але наразі він паралізований.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: