Пожежі в США охопили вже понад 2 мільйони гектарів території країни

Читать на русском
Масштабні лісові пожежі у США охопили вже понад 2 мільйони гектарів території на Західному узбережжі країни.

Масштабні лісові пожежі, які вирують на Західному узбережжі Америки, охопили вже понад 2 мільйони гектарів території країни і забрали життя щонайменше 35 людей.

Про це повідомляє BBC.

Через масштабні лісові пожежі у Каліфорнії запровадили надзвичайний станЛісові пожежі в Каліфорнії, які охопили вже десятки тисяч гектарів землі, призвели до запровадження в штаті надзвичайного стану

Як йдеться у повідомленні, вогонь продовжує поширюватися, осередки пожежі виявлено в трьох американських штатах на Західному узбережжі країни.

Влада Каліфорнії повідомляє, що наразі в штаті близько трьох десятків осередків пожежі. Тут стихія забрала життя щонайменше 24 людей.

В штаті Орегон пожежа призвела до загибелі щонайменше 10 осіб. Через велику кількість осередків, влада штату назвала ситуацію в Орегоні «ідеальним вогняним ураганом».

Місцева влада в охоплених полум’ям регіонах оголосила надзвичайну ситуацію «червоного рівня», проходить евакуація людей.

Пожежу намагаються загасити декілька десятків тисяч рятувальників, але погодні умови та велика кількість осередків пожежі заважають їм взяти стихію під контроль.

Нагадаємо, губернатор Каліфорнії назвав головну причину пожеж в США.

Також ми писали про те, що через пожежі в США влада збирається евакуювати понад півмільйона людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: