Стали відомі результати позачергового засідання ТКГ

Читать на русском
Учасники ТКГ на позачерговому засіданні 9 вересня домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми.
leonid-kravchuk.com.

У середу, 9 вересня, відбулося позачергове засідання Тристоронньої контактної групи в форматі відеоконференції. Сторони обговорили, як не допустити зриву перемир'я на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба ОПУ за підсумками засідання.

Черговий обстріл українських позицій: чи під загрозою перемир’яІнтенсивність протікання конфлікту в період так званого перемир’я свідчить про те, що Росія шукала привід для обстрілу, і режиму тиші фактично не було, вважає експерт.

Як повідомляється, представники ОБСЄ сьогодні ще раз підтвердили хибність будь-яких звинувачень на адресу Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми в період з 5 липня по 2 вересня, про які раніше заявляв ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін.

«Учасники ТКГ домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора вiд ОБСЄ», - йдеться в повідомленні.

В ОПУ відзначили, що українська сторона забезпечить питання логістики і гарантії безпеки всім учасникам інспектувань на Донбасі.

«Сьогоднішній день дає нам надію, що режим припинення вогню буде виконуватися й надалі усіма сторонами. З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і в рамках Нормандського формату, які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей», - додав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Нагадаємо, Україна скликала термінове засідання Тристоронньої контактної групи через заяви Пушиліна, який «розпорядився» відкрити вогонь на Донбасі 7 вересня.

Однак після цього бойовики двічі переносили дату відкриття вогню по позиціях ВСУ, а також припинили погрози.

Також повідомлялося, що через порушення перемир'я з боку окупантів загинув боєць ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: