Україна екстрено скликає ТКГ через заяви Пушиліна про відкриття вогню на Донбасі

Читать на русском
Ватажок бойовиків так званої ДНР Денис Пушилін розпорядився відкрити вогонь на Донбасі, незважаючи на перемир'я. Україна терміново скликає засідання ТКГ на 6 вересня.
фото УНІАН

Україна ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи через заяви ватажка бойовиків так званої «ДНР» Дениса Пушиліна, який «розпорядився» відкрити вогонь на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Прямий» увечері в суботу, 5 вересня.

Динаміка обстрілів сил ООС: 60 порушень режиму припинення вогню в серпніЗ початку чергового перемир’я протягом серпня у зоні операції Об'єднаних сил загинули 2 українських військових, 3 – зазнали поранень.

Зокрема, Кулеба прокоментував заяву ватажка бойовиків «ДНР» Дениса Пушиліна, який наказав 7 вересня відрити вогонь по українським інженерних укріпленням в районі населеного пункту Шуми, поблизу Горлівки. Про це Пушилін сьогодні написав на своєму сайті.

Своє рішення він пояснював тим, що Україна, нібито, порушила один з пунктів перемир'я на Донбасі.

Як заявив Кулеба, українська сторона в ТКГ, а також президент Володимир Зеленський, вже обізнані про цей намір бойовиків.

«Наш президент був поінформований про це, він дуже стурбований цим. Ми відразу зробили крок у відповідь: ми, Україна, скликаємо позачергове засідання Тристоронньої контактної групи буквально на завтра», - повідомив він.

За його словами, МЗС України вже поінформував сторони ТКГ щодо відеоконференції на 7 вересня. Зараз очікується відповідь від російської сторони.

«Ми діємо в цій ситуації відповідально, а вони шукають причини порушити режим припинення вогню таким способом, щоб ще і звинуватити нас у цьому», - додав Кулеба.

Нагадаємо, 27 липня на Донбасі розпочалося повне і всеосяжне перемир'я. Близько місяця в районі ООС не було бойових втрат, проте періодично з боку бойовиків фіксували вогневі провокації.

«Слово і діло» вивчило, які втрати були на фронті під час перемир'я у серпні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: