Бойовики на 42-й день перемир'я відкрили прицільний вогонь, поранений боєць ООС

Читать на русском
На Донбасі 6 вересня окупанти грубо порушили перемир'я і відкрили прицільний вогонь по позиціях ООС біля Красногоровки.
фото з відкритих джерел

На Донбасі в неділю, 6 вересня, окупанти грубо порушили перемир'я і відкрили прицільний вогонь по позиціях ООС біля Красногорівки.

Про це повідомляє командування операції Об'єднаних сил.

Які втрати були на фронті під час перемир’я в серпніПротягом місяця з початку перемир’я в зоні проведення ООС пішли з життя 6 українських військовослужбовців і 3 зазнали поранень.

За інформацією штабу, бойовики сьогодні вдень випустили три черги ВОГ-17 по позиціях підрозділів Об'єднаних сил. В результаті поранення отримав один український військовий, його евакуювали до медустанови.

«Така зухвалість противника свідчить про те, що ВФ РФ направлено йдуть на зрив домовленостей, які були досягнуті Тристоронньої контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл черговий раз доводить, що так зване керівництво ОРДЛО не має на меті досягнення миру», - відзначили в штабі.

У штабі зазначили, що ЗСУ вогонь у відповідь не відкривали, а командування ООС дало бойовикам ще одну можливість виконати вимоги перемир'я.

«В іншому випадку, при наступному обстрілі українських позицій Об'єднані сили нададуть адекватну відсіч противнику з усіх наявних сил і засобів», - додали в пресцентрі.

Нагадаємо, Україна скликала термінове засідання ТКГ на 6 вересня через заяви ватажка бойовиків так званої «ДНР» Дениса Пушиліна, який «розпорядився» відкрити вогонь на Донбасі 7 вересня.

Сьогодні зранку перемир'я на Донбасі, за даними штабу ООС, дотримувалося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: