Звинувачення Пушиліна на адресу ЗСУ не підтвердила місія ОБСЄ – ОПУ

Читать на русском
У звіті місії ОБСЄ не підтверджуються звинувачення ватажка бойовиків Дениса Пушиліна на адресу ЗСУ  щодо порушення домовленостей ТКГ, про які він заявив днем раніше.
osce.org

Місія ОБСЄ не виявила фактів порушень з боку ЗСУ поблизу населеного пункту Шуми щодо облаштування інженерних споруд, про які раніше заявив глава бойовиків «ДНР» Денис Пушилін.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в неділю, 6 вересня.

Кравчук прокоментував порушення перемир'я на ДонбасіПоодинокі провокації бойовиків в зоні ООС на Донбасі не стануть підставою для зриву мирного процесу.

В Офісі президента розповіли, що сьогодні під час наради керівництво української делегації в ТКГ провело детальний аналіз звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 5 вересня 2020 року.

«У документі ОБСЄ чітко вказано, що Місія провела повітряне спостереження в районі населеного пункту Шуми і не виявила жодних змін в існуючих позиціях Збройних сил України в порівнянні з 5 липня 2020 року. Тобто, СММ ОБСЄ фактично підтверджує відсутність будь-яких змін в позиційному розташуванні Збройних сил України, які порушували б домовленості ТКГ від 22 липня 2020 року про заходи щодо посилення режиму припинення вогню», - сказано в повідомленні.

За підсумками наради учасники підтвердили, що українська сторона чітко і послідовно дотримується режиму припинення вогню на Донбасі.

«Важливо, що це повністю підтверджується в звітах СММ ОБСЄ», - додав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Нагадаємо, 5 вересня ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін заявив, що 7 вересня бойовики відкриють вогонь по позиціях ООС, оскільки українські військові нібито незаконно обладнали інженерні спорудження біля Шумів.

У відповідь на заяви Пушиліна Україна скликала ТКГ.

Сьогодні, на 42-й день перемир'я, окупанти відкрили прицільний вогонь по позиціях ООС біля Красногорівки. Був поранений один український військовий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: