«Вагнеровці» пояснили, чим займалися в Білорусі

Читать на русском
Бойовики ПВК «Вагнера» заявили про те, що потрапили до Білорусі нібито транзитом і їхали охороняти нафтові об'єкти в Лівії та Сирії.
Фото: inforesist.org

Бойовики ПВК «Вагнера» заявили про те, що потрапили до Білорусі нібито транзитом і їхали охороняти нафтові об'єкти в Лівії та Сирії.

Про це повідомляє РІА Новости в неділю, 16 серпня.

За словами бойовиків, вони зв'язалися з куратором, який запропонував роботу з охорони нафтових об'єктів в Лівії та Сирії. Спочатку куратор просив набрати 30 осіб, пізніше запит був збільшений до 180. При цьому був потрібний досвід участі в бойових діях на Донбасі або Сирії.

Потім, як стверджують бойовики, їм заявили, що колишній куратор загинув, а новий вже запропонував їхати на охорону об'єктів Роснафти в Венесуелі. Передбачалося, що бойовиків доставлять туди рейсами Мінськ - Стамбул - Гавана - Каракас, однак за добу до вильоту людина, яка займалася їхньою логістикою, заявила, що замовить нові квитки на 30 липня.

Тоді вони виїхали в санаторій, де і були надалі затримані силовиками Білорусі. Нарешті, їм заявили про підозру у підготовці до масових протестів і збройного опору правоохоронним органам.

Нагадаємо, затриманих під Мінськом 32 бійців ПВК «Вагнера» влада Білорусі передала РФ.

Потім Зеленський різко відреагував на видачу бойовиків РФ. Глава держави заявив, що влада Білорусі знехтувала довірою, об'єктивністю та адекватною оцінкою негативних наслідків, коли видавали бойовиків «третій стороні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: