Які обіцянки українські політики повинні виконати до зими

Читать на русском

Новий політичний сезон вже стартував і осінь обіцяє бути спекотною, адже попереду – місцеві вибори. Однак, на фоні загального пожвавлення політичного життя після розслабленого літа, політики ще мають виконувати обіцянки, які вони так щедро роздавали раніше. «Слово і діло» пропонує подивитися, які зобов'язання президент, члени Кабінету міністрів і місцева влада повинні встигнути виконати до зими.

Які обіцянки повинні до зими виконати Зеленський і Кабмін

У разі завершення будівництва медичного центру в Чернігові в жовтні, забудовнику виплатять всі борги наступного місяця. Таку обіцянку дав президент ще на початку червня: «Гроші в листопаді всі дійдуть, але чекати до листопада будівництва такого центру не хочеться. Проговорили, що якщо вдасться завершити центр у вересні або в жовтні – прекрасно. А гроші всі обов'язково дійдуть до забудовника».

У вересні, судячи з обіцянки Володимира Зеленського, має відкритись Інвестиційний офіс, який очолить Варшаломідзе. За словами президента, чиновник «будував Батумі».

Також Зеленський обіцяв, що до жовтня у Бориспільській багатопрофільній лікарні має бути додатково встановлене сучасне обладнання.

Віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков восени планував завершити розробку концепції економічного розвитку Донбасу.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, коментуючи запровадження електронної трудової книжки, пообіцяла у вересні запровадити нові соціальні сервіси.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що планує до середини вересня збільшити кількість тестів на коронавірус в два рази від показників середини липня 2020 року.

Віцепрем'єр-міністр України – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров обіцяв восени запровадити послугу онлайн-оформлення дозволів на будівництво для об'єктів СС3 та СС2.

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що планує протягом літа-осені 2020 року провести «великий розпродаж» в’язниць та СИЗО.

«У нас є 20 слідчих ізоляторів, які розташовані в центрі міст. Йдеться про Київ, і про Львів, і про Одесу і про Івано-Франківськ. Усі ці слідчі ізолятори є застарілими. Всі вони не можуть виконувати свої функції. Нам немає сенсу утримувати ці установи в центрі міст», - заявив Малюська, уточнивши, що СІЗО будуватимуть за межами міст.

У пресслужбі Мін'юсту нагадали, що першим об'єктом для продажу стало приміщення Ірпінського виправного центру в селищі Коцюбинське під Києвом. Його вже виставили на продаж.

Як зазначив Малюська, виручені кошти від продажу об'єкта будуть розділені на дві частини: перша - на розвиток нової тюремної інфраструктури, друга - поповнить держбюджет.

Що повинні зробити нардепи

Голова Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що восени парламентарі будуть продовжувати дію законів, які стосуються боротьби з COVID-19: «Ми продовжили деякі закони, які діяли, поки що діють до 1 липня, але ми будемо їх продовжувати».

Підписати у вересні коаліційну угоду обіцяв голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Також нардеп планував презентувати план вирішення проблеми засмічення Березанського лиману.

Олександр Скічко («Слуга народу») пообіцяв у вересні зареєструвати законопроект про наглядові ради.

Ще один представник «Слуги народу» Олександр Маріковський пообіцяв у вересні ініціювати розробку цільової державної програми з управління відходами промислового виробництва.

Законопроект щодо розмитнення автомобілів обіцяв подати у вересні Євген Брагар: «У вересні мною буде подано законопроект, який буде стосуватися саме розмитнення для соціально незахищених категорій громадян, для більш дешевого розмитнення автомобілів».

Що до зими повинні зробити мери та голови ОДА

Мер Києва Віталій Кличко, розповідаючи про реконструкції столичного зоопраку, зокрема, приматнику, також пообіцяв відкрити паркінг: «На території зоопарку тривають роботи з будівництва паркінгу на понад 400 авто. Його плануємо відкрити вже в вересні».

Голова Київської ОДА Василь Володін обіцяв відремонтувати ділянку дороги в межах сіл Поправка, Черкас та Одноріг до 5 вересня, а ділянку від Білої Церкви до села Пилипчи – до 1 жовтня 2020 року.

Мер Дніпра Борис Філатов збирався у вересні завершити ремонт амбулаторії Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 9, що по вул. Батумській, 13.

«У цій амбулаторії облаштують пандус, приведуть до ладу ганок та сходи, зроблять тактильні позначки. На вході поставлять нові двері, зручні для маломобільних груп населення. Також переобладнають реєстратуру та санвузли, зроблять місце для дитячих візків», – розповів мер, додавши, що в місті діє програма з переобладнання амбулаторій міста.

Голова Дніпропетровської ОДА Олексій Бондаренко обіцяв протягом вересня запустити в експлуатацію Покровський ліцей, який може прийняти 750 учнів з різних сіл та районів.

Також Бондаренко обіцяв збудувати в області 5 малогабаритних будинків для дітей-сиріт та завершити ремонт 13 приймальних відділень в медустановах.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко пообіцяв, що ремонт у бахмутському дитсадку №49 «Кріпиш» завершать у вересні і додержав слова. У вересні, за словами Кириленко також має завершитись будівництво Льодової Арени.

Мер Львова Андрій Садовий під час відкриття нового ЦНАП у Винниках, пообіцяв відкрити ЦНАП у селі Зашків до кінця вересня: «Наступний крок — це серпень-вересень, коли ми відкриємо ще два ЦНАПи — у Лисиничах і Зашкові: це вже наша об'єднана громада».

Раніше «Слово і діло» писало, які обіцянки політики мали виконати до осені.

Також ми розбирались, які псевдо-обіцянки дають кандидати в мери, що вони сказали і що ви могли почути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: