Малюська анонсував «розпродаж» СІЗО в Києві, Одесі та Львові

Читать на русском
Міністерство юстиції в рамках розпродажу в'язниць планує продати слідчі ізолятори в Києві, Львові та Одесі.
minjust.gov.ua

Міністерство юстиції сьогодні розпочало продаж в'язниць і СІЗО. Після виправного центру в Київській області також будуть виставлені на продаж об'єкти ще в декількох містах України.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська на брифінгу в четвер, 6 серпня, з нагоди старту «розпродажу» в'язниць, передає РБК-Україна.

У Кабміні розробили законопроект про приватні СІЗОУ Кабміні розробили законопроект про приватні слідчі ізолятори. Зараз він внесений на розгляд уряду.

За його словами, Мін'юст планує продати слідчі ізолятори в Києві, Львові, Івано-Франківську та Одесі, оскільки дані об'єкти більше не можуть виконувати свої функції.

«У нас є 20 слідчих ізоляторів, які розташовані в центрі міст. Йдеться про Київ, і про Львів, і про Одесу і про Івано-Франківськ. Усі ці слідчі ізолятори є застарілими. Всі вони не можуть виконувати свої функції. Нам немає сенсу утримувати ці установи в центрі міст», - заявив Малюська.

Також він додав, що СІЗО хочуть почати будувати за межами міст.

У пресслужбі Мін'юсту нагадали, що першим об'єктом для продажу стало приміщення «Ірпінського виправного центру» в селищі Коцюбинське під Києвом. Його виставили на продаж відсьогодні.

Як зазначив Малюська, виручені кошти від продажу об'єкта будуть розділені на дві частини: перша - на розвиток нової тюремної інфраструктури, друга - поповнить держбюджет.

Нагадаємо, раніше в Мін'юсті анонсували, що «розпродаж» в'язниць в Україні стартує з 6 серпня.

Також Мін'юст презентував «подарункові сертифікати» в СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: