Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв підписати коаліційну угоду у вересні

21 липня 2020 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв підписати коаліційну угоду у вересні. "Що стосується коаліційної угоди, так званої, що ви кажете. Зараз якраз в цей режим, період турбовідпустки. У нас є напрацювання коаліційної угоди, які ми зараз маємо. І ми хочемо, щоб всі депутати вже трошки відволіклися від законодавчої діяльності, змогли нормально приділити цьому час, і напрацювати це питання разом. У вересні ми його підпишемо", - заявив він (відео 55:00-55:30).
Не виконано
Сказано 21 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Z5xFDqPaMpA
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1952-17#Text

Результат

Станом на 1 жовтня 2020 року публічні консультації проведені не були, документ депутатами не оприлюднювався, а головуючий не оголошував про створення коаліції. Монобільшість "Слуг народу" продовжує виконувати роль коаліції. Обіцянка Давида Арахамії підписати коаліційну угоду у вересні отримує статус "не виконано".

Коаліційна угода — домовленість між двома чи більше партіями у багатопартійній парламентській системі, що фіксує їх спільні політичні позиції з метою формування коаліційного уряду і довгострокового співробітництва у парламенті. Коаліція формується після проведення депутатськими фракціями консультацій. До коаліційної угоди додається список народних депутатів, які сформували коаліцію, з особистими підписами народних депутатів. Такий список є невід'ємною складовою коаліційної угоди. Коаліція вважається сформованою з моменту офіційного оголошення про це головуючим на пленарному засіданні на підставі поданих до Апарату Верховної Ради документів.

23 жовтня Арахамія заявив, що мав на увазі внутрішню коаліційну угоду між депутатами фракції.