Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв восени 2020 року запровадити послугу онлайн-оформлення дозволу на будівництво для об'єктів СС3

В інтерв'ю опублікованому 12 червня 2020 року віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що восени 2020 року запровадить послугу онлайн-оформлення дозволу на будівництво для об'єктів СС3 з подальшим прийняттям в експлуатацію.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • https://focus.ua/politics/456975-mihail-fedorov-mintsifra-intevju
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/559-2020-%D0%BF#n1666
  • https://diia.gov.ua/services/dozvil-na-vikonannya-budivelnih-robit
  • https://diia.gov.ua/services/sertifikat-pro-prijnyattya-obyekta-v-ekspluataciyu

Результат

1 липня 2020 року уряд ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» № 559. Відповідно до якої, надання адміністративних послуг з подання, внесення змін, зміни даних, реєстрації, видачі, скасування та анулювання документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і документів, що засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, може здійснюватися через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія»: з 1 вересня 2020 р. по 31 березня 2021 р. – щодо об’єктів будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками.

Станом на вересень-листопад 2020 року, на порталі «Дія»: можна подати заяву на видачу дозволу на виконання будівельних робіт для об’єктів, що належать до класу відповідальності СС2/СС3; можна подати заяву про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, що належать до класу відповідальності СС2/СС3, та видачу сертифіката. Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».