Обмеження на кордоні з ОРДЛО: чи потрібно забороняти в'їзд-виїзд

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

На засіданні 26 серпня Кабінет міністрів змінив умови в’їзду та виїзду з окупованих територій України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько зауважив, що українська влада повинна гарантувати громадянам з окупованих територій варіанти, як потрапити на підконтрольну територію та отримати допомогу.

«Найскладніше буде громадянам, які опинилися заручниками цієї ситуації, але Україна повинна забезпечити якісь варіанти порятунку для громадян, наприклад, організувати на підконтрольних територіях якісь пункти перебування. Треба придумати якісь форми підтримки людей, бо їм немає, куди дітися», – сказав Цибулько.

Водночас політолог наголосив, що рівень епідеміологічної небезпеки в десятки разів вищий, ніж про це повідомляє окупаційна влада.

Вибори в ОРДЛО: чому Україна обговорює ультиматуми КремляУкраїнська делегація повинна була заручитися офіційною позицією Києва, щоб аргументовано пояснювати відмову під час засідань ТКГ, вважає експерт.

«Блогери з окупованої території пишуть, що цифри, які дає окупаційна влада, треба множити на 10. І за рівнем захворюваності, за рівнем смертності, і щодо всього. Те, що кордон ми перекриваємо, – це виправдано, бо ми не маємо реальної картини стану захворюваності на окупованих територіях. Тому це цілком виправдано. Але ми також маємо думати і про ті обставини, в яких люди опинилися. Бо вони традиційно розраховували на Україну, що вони тут можуть отримати допомогу та полікуватися. Тому тут складна ситуація для людей», – пояснив Володимир Цибулько.

Нагадаємо, 26 серпня Україна закрила кордон для в’їзду іноземців.

Пізніше стало відомо, що Україна знову відкриє КПВВ із Кримом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: