Вибори в ОРДЛО: чи досягне Росія своєї мети шантажем у ТКГ

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Представник Росії Борис Гризлов і сепаратисти під час засідання ТКГ щодо Донбасу висунули Україні нові вимоги. У коментарі «Слово і діло» політичний експерт Олег Жданов зазначив, що шантаж Росії щодо блокування Нормандського формату дозволить Україні використовувати таку риторику у своїх інтересах.

«Кравчук цього разу є лише переговірною ланкою. Усе залежатиме від президента. Він озвучив позицію України в ТКГ, вислухав позицію Росії та передав її тут. Що стосується проведення виборів і реакції Верховної ради, то тут немає жодних проблем. Тому парламент будь-якої миті може прийняти постанову про проведення виборів, як це робить, коли треба провести довибори», – сказав Жданов.

В ОБСЄ оцінили першу зустріч з Кравчуком у ТКГВ ОБСЄ повідомили подробиці першого засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу за участю Леоніда Кравчука.

Водночас він зауважив, що в умовах дотримання перемир’я українською стороною Росії залишається застосовувати тільки шантаж щодо блокування нормандської зустрічі та інших процесів.

«Зеленський забрав у росіян єдину можливість впливати на ситуацію – це обстріли. Не можна сказати, що там тиша, але всі втрати списуються на необережне поводження зі зброєю, але якщо Зеленський витримає цю позицію, Росії не залишиться інших маневрів. Наша позиція – спочатку безпека, потім вибори. Дуже добре, що Росія говорить, що блокуватиме Нормандський формат, тепер Україна може на це вказувати під час міжнародних переговорів», – резюмував Олег Жданов.

Раніше в ОБСЄ оцінили першу зустріч із Кравчуком у ТКГ.

Також нагадаємо, Кравчук розглядає «ширше» застосування російської мови в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: