Умови Кремля: чи можливі вибори в ОРДЛО

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Представник Росії Борис Гризлов і сепаратисти під час засідання ТКГ щодо Донбасу висунули Україні нові вимоги. У коментарі «Слово і діло» експерт з політики Олександр Солонтай зазначив, що навіть у разі внесення змін ВР до постанови про місцеві вибори забезпечити виборчий процес на окупованих територіях буде неможливим.

«Це нереальні фантазії, тому що там просто немає можливості формувати виборчі комісії. Та і взагалі вибори на окупованих територіях неможливі хоча б через те, що виборчі строки запущені, територіальні комісії не сформовані і просто надолужити нереально. Навіть, якщо внести зміни до постанови, це нічого не змінить», – сказав Солонтай.

В ОБСЄ оцінили першу зустріч з Кравчуком у ТКГВ ОБСЄ повідомили подробиці першого засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу за участю Леоніда Кравчука.

Він додав, що умови Росії щодо блокування всіх інших процесів щодо урегулювання конфлікту в разі відмови України проводити вибори в ОРДЛО ні на що не вплинуть, оскільки робота в усіх форматах і без цього заблокована.

«Їхні умови смішні, тому що і так не проводяться нормандські зустрічі, наші полонені перебувають у Росії. Це безглузді пропозиції зі сторони Кремля», – зауважив Олександр Солонтай.

Раніше в ОБСЄ оцінили першу зустріч із Кравчуком у ТКГ.

Також нагадаємо, Кравчук розглядає «ширше» застосування російської мови в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: