Провести вибори в ОРДЛО неможливо без ухвалення спеціального закону – Резніков

Читать на русском
Для проведення місцевих виборів в ОРДЛО, Верховна рада України повинна ухвалити спеціальний закон.
Фото з відкритих джерел

Проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, які непідконтрольні Україні, можливо лише після ухвалення Верховною радою спеціального закону.

Про це повідомив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час засідання комітету з питань державної влади, пише «24 канал».

Він пояснив, що постанова Верховної ради регулює проведення виборів лише на підконтрольній Україні території, а от для їх проведення в непідконтрольних державній владі районах необхідно ухвалити спеціальний закон.

Також Резніков додав, що, на його думку, передумов для проведення виборів в ОРДЛО наразі немає. Їх можна буде проводити лише після того, як цю територію покинуть іноземні війська та незаконні збройні формування, а в регіоні відбудеться демілітаризація.

Нагадаємо, голова ТКГ Леонід Кравчук повідомив про те, що представник Росії Борис Гризлов та сепаратисти заблокували обмін полоненими, розмінування та розведення сил допоки Верховна рада не призначить місцеві вибори в ОРДЛО цієї осені. «Слово і діло» з’ясовувало, чи вдасться Росії досягти своєї мети шантажем.

Місцеві вибори на підконтрольних Україні територіях відбудуться 25 жовтня. Ми проаналізували кого і куди будемо обирати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: