Зеленський хоче отримати від ЄС список вимог для євроінтеграції України

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що звернувся до багатьох європейських лідерів з проханням надати Україні список вимог щодо вступу в Євросоюз.
president.gov.ua

В ЄС повинні чітко оголосити Україні умови для отримання повноправного членства в Європейському Союзі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Euronews, передає в середу, 26 серпня, пресслужба ОПУ.

Кабмін виконав низку умов ЄвросоюзуКабінет міністрів затвердив чотири рішення в сфері митного регулювання, енергетики, промислового безвізу і безпеки документів, на яких наполягав Євросоюз.

«Я вважаю, що для українців дуже важлива зрозуміла позиція Європи щодо України. І я задавав питання багатьом лідерам Європи: «Ви повинні відповісти українцям, що ви хочете, щоб українці зробили крок за кроком, щоб стати членами ЄС», - сказав президент.

За словами Зеленського, після отримання конкретного переліку кроків буде зрозуміло, що треба зробити, і скільки потрібно часу для євроінтеграції України.

«Щоб у всіх було розуміння, що нам потрібно зараз - і Україні, і Європі. Мені здається, нам просто потрібно зробити таку країну, яку дуже хоче Європа. А вирішувати все-таки повинна Україна», - додав Зеленський.

На його думку, незважаючи на те, що не всі країни Євросоюзу хочуть бачити Україну в ЄС, Європейський Союз в цілому хоче, щоб Україна була партнером і мала членство.

Зеленський також висловив вдячність країнам Європи, які підтримали Україну в її територіальної цілісності і запровадили санкції проти РФ.

Нагадаємо, в ЄС схвалили пропозицію про збільшення торгівлі з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: