Зеленський пояснив рішення обмежити паломництво в Умані

Читать на русском
Україна в цьому році закриє Умань для паломників з Ізраїлю на прохання ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху.
president.gov.ua

Україна в цьому році обмежила можливість приїзду хасидів до Умані на святкування Рош га-Шана на прохання ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з рабинами України, передає прес-служба ОПУ.

Мер Умані записав відеозвернення для хасидівМер Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий на радикальні заходи, щоб пустити до міста паломників-хасидів. Місто може виставити блокпости.

Як зазначив президент, в цьому році пандемія внесла корективи в святкування Рош ха-Шана, оскільки епідситуація в Україні та Ізраїлі викликає занепокоєння.

Зеленський повідомив, що раніше обговорив цю ситуацію з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. За словами Нетаньяху, в Україні щорічно тільки з Ізраїлю приїжджають на Рош ха-Шана близько 8 тисяч хасидів.

«Тому вони зверталися до нас, щоб ми закрили Умань. Це свято дуже важливе. Упевнений, що кожен рік ми будемо тільки посилювати наші відносини.. Але у нас складна ситуація», - додав Зеленський.

Він також попросив представників іудейських релігійних організацій України звернутися до єврейської громади із закликом уникати масового скупчення людей на Рош га-Шан в цьому році.

«Масове святкування Рош ха-Шана призведе до колосального колапсу. Це буде колапс в Україні, потім це буде колапс в інших країнах», - додав він.

Нагадаємо, Кабмін заборонив хасидам відвідувати Умань.

Раніше в МЗС України заявили, що приїзд хасидів до Умані цього року - неможливий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: