Кабмін виконав низку умов Євросоюзу

Читать на русском
Кабінет міністрів затвердив чотири рішення в сфері митного регулювання, енергетики, промислового безвізу і безпеки документів, на яких наполягав Євросоюз.
epa european pressphoto agency

Кабінет міністрів затвердив чотири рішення в сфері митного регулювання, енергетики, «промислового безвізу» і безпеки документів, на яких наполягав Євросоюз.

Відповідне рішення було ухвалено в середу, 29 липня, на засіданні уряду, повідомляє Офіс віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

Кабмін схвалив перетворення держпідприємства Оператор ринку в акціонерне товариство зі 100% власністю держави.

Також документом вводиться незалежний державний контроль за діяльністю оператора. Крім того, внесені зміни в порядок роботи ринку електроенергії: споживач отримає великі можливості вибору постачальника.

Кабмін також схвалив законопроект щодо змін законодавства у сфері метрології для забезпечення єдності вимірювань в оборонній сфері.

Ухвалення законопроекту є однією з умов Євросоюзу для підписання угоди АССА, що дозволяє українським виробникам виходити на ринок ЄС без додаткової сертифікації ("промисловий безвіз").

Схвалений законопроект про зміни у сфері безпеки документів передбачає посилення захисту документів, що посвідчують особу, і відповідальності за підробку таких документів.

Нововведення в митній сфері передбачають спрощення контролю завдяки впровадженню програми АЕО.

Раніше повідомлялося, що Україна запровадить ще три «безвіза» на шляху до ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: