Євросоюз виділив Україні понад 100 млн євро на реформи

Читать на русском
Євросоюз виділив 105 млн євро на фінансування нових програм і допомогу Україні в боротьбі з коронакризою.
Фото: АрміяInform

Україна підписала з Європейською комісією три угоди на фінансування нових програм допомоги ЄС для України на загальну суму в 105 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну в четвер, 16 липня.

Криза COVID-19: як змінилися споживчі настрої українцівСпоживчі настрої українців під час кризи стали стриманими й на всі категорії товарів спостерігається падіння попиту, відзначив експерт.

Зокрема, з боку України документ підписала віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Гроші нададуть у рамках пакету допомоги ЄС Україні на підтримку малого бізнесу, реформ і подолання наслідків COVID-19.

Зокрема, 60 млн євро виділять на Програму технічного співробітництва 2020 року для підвищення спроможності органів влади проводити реформи в рамках СА з ЄС. Тобто міністерства отримають експертну підтримку при розробленні й впровадженні реформ. Програма також дозволить поліпшити якість законодавчих процесів у парламенті, впровадити реформи у сфері охорони здоров'я тощо.

Ще 25 млн євро спрямують на реалізацію Програми підтримки Євросоюзу для розвитку сільського господарства і малих фермерських господарств в Україні. Малі фермерські господарства зможуть отримати додаткову грантову підтримку. Крім того, програма дозволить удосконалити управління ресурсами в рибному та лісовому господарствах.

У рамках програми «EU4BUSINESS: Підтримка малих і середніх підприємств в Україні» будуть виділені 20 млн євро (на гранти, створення нових робочих місць і розвиток бізнесу на рівні місцевих громад).

Нагадаємо, раніше Єврокомісія схвалила виділення кредиту Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: