У ЄС схвалили пропозицію щодо збільшення торгівлі з Україною

Читать на русском
Європейська комісія схвалила пакет пропозицій, які спрямовані на збільшення торгівлі між ЄС і країнами Регіональної конвенції пан-євро-середземноморського (PEM) регіону.
(flickr.com

Європейська комісія схвалила пакет пропозицій, які спрямовані на збільшення торгівлі між ЄС і країнами Регіональної конвенції пан-євро-середземноморського (PEM) регіону. Україна є однією з 20 країн конвенції PEM.

Про це повідомили в пресслужбі Єврокомісії.

В Єврокомісії відзначили, що дані пропозиції модернізують торговельні угоди ЄС з партнерами PEM, роблячи «правила походження» більш гнучкими і зручними для бізнесу.

Відкриття ринків: що влада має забезпечити при відновленні торгівліВлада повинна забезпечити виконання санітарних вимог і контроль за їх дотриманням на ринках, які відновлять роботу.

«Ми маємо зробити все, що в наших силах, для полегшення торгівлі та економічної діяльності між ЄС і нашими сусідами в євро-середземноморському регіоні, а також для сприяння регіональної інтеграції. Це також допоможе країнам... відновитися і перебудуватися, і в той же час підтримає європейський бізнес в виході на нові ринки», - повідомили в Єврокомісії.

«Правила походження» необхідні в рамках будь-якої торгової угоди, оскільки вони визначають, які товари можуть користуватися преференційним режимом. Процедури «походження» гарантують, що митні органи можуть перевірити походження товару, і дозволяють підприємствам доводити походження своїх товарів. Коли всі необхідні вимоги дотримані, товари з преференційним походженням можуть бути імпортовані з більш низькими ставками мит або навіть з нульовою ставкою, в залежності від режиму пільгових тарифів.

Нагадаємо, Україна за пів року втратила майже 10% обсягу торгівлі з іншими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: