Звільнення Холодницького: чи зміниться робота САП

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

Виконувачем обов'язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури став Максим Грищук після звільнення Назара Холодницького. У коментарі «Слово і діло» політичний експерт Дмитро Васильєв зауважив, що зі зміною керівника відомства зміниться і робота САП.

«Вочевидь, від позиції та фаховості керівника залежить діяльність цього органу. Зі зміною керівника зміниться і підхід до роботи. За той період, коли САП керував Холодницький, я не бачив жодного яскравого кейсу, який був би реалізований у суді. Для чого і був створений цей орган», – наголосив Васильєв.

Він зазначив, що про тиск на Холодницького можна було б говорити в тому разі, якби в суді були гучні справи.

Холодницький пішов у відставку: ексглава САП виконав лише 38% обіцянокНазар Холодницький пішов з посади керівника САП, виконавши тільки 38 відсотків своїх обіцянок.

«Спеціальна антикорупційна прокуратура не показала якихось принципових результатів. Я не знаю, з чим пов’язаний такий крок, але результатів роботи мало», – підсумував експерт.

Нагадаємо, Холодницький подав заяву про свою відставку з посади, на підставі якої його вже звільнили.

Як відомо, у 2018 році директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і на той час генеральний прокурор Юрій Луценко подали дисциплінарні скарги на Холодницького.

Згідно з їхніми скаргами, будучи на посаді керівника САП, Холодницький розголошував таємницю досудового розслідування в справах НАБУ, порушував прокурорську етику й гальмував деякі розслідування.

В основу скарги лягло прослуховування кабінету головного антикорупційного прокурора, яке було встановлено детективами НАБУ в рамках негласних слідчих (розшукових) дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: