«Плівки Вовка»: ВАКС обирає запобіжний захід голові ДСА Холоднюку

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочав засідання з обрання запобіжного заходу очільнику Держсудової адміністрації, який засвітився на плівках ОАСК.
Зеновій Холоднюк

Вищий антикорупційний суд розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку, якого НАБУ та САП підозрюють у зловживанні впливом, що зафіксовано на так званих плівках Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили в ВАКС.

За словами керівниці відділу комунікацій суду Олесі Чемерис, детектив НАБУ і прокурор САП клопочуть про обрання запобіжного заходу у вигляді 1 мільйона гривень застави із покладанням низки обов'язків. Вона також додала, що засідання не транслюватимуть онлайн через позиції сторін.

За інформацією журналіста «Слово і діло», сторона захисту заперечувала проти трансляції засідання.

Як відомо, Холоднюка підозрюють у причетності до злочинної організації, створеної керівником Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, у зловживанні впливом та у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя. За версією слідства, Холоднюк за допомоги ОАСК заблокував призначення нового керівника Держсудової адміністрації.

Корупція в ОАСК: епізод щодо ДСАNABU

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Холоднюку та іншим. Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: