ВАКС повернув детективу клопотання про відсторонення Холоднюка

Читать на русском
Слідча суддя Вищого антикорсуду Ольга Саландяк повернула детективу НАБУ клопотання про відсторонення голови Державної судової адміністрації. Причини поки невідомі.

Вищий антикорупційний суду повернув детективу НАБУ клопотання про відсторонення голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка. Причини поки невідомі.

Таке рішення 17 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Ольга Саландяк, повідомляє «Слово і діло», з посиланням на трансляцію засідання.

Вовк vs НАБУ: чому детективи знову прийшли до столичного адмінсудуУ Національному бюро вважають, що керівник столичного адмінсуду створив злочинну організацію, яка намагалася піджати під себе судову систему.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просили відсторонити Зеновія Холоднюка з посади голови Державної судової адміністрації.

НАБУ і САП просили суд обрати Холоднюку запобіжний захід у вигляді 1 млн грн застави. Втім ВАКС відпустив керівника Держсудової адміністрації під особисте зобов'язання. Водночас слідчий суддя визнав обґрунтованою підозру Холоднюку.

Як відомо, Холоднюка підозрюють у причетності до злочинної організації, створеної керівником Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, у зловживанні впливом та у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя. За версією слідства, Холоднюк за допомоги ОАСК заблокував призначення нового керівника Держсудової адміністрації.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Холоднюку та іншим. Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: