НАБУ і САП просять відсторонити Холоднюка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку подали до суду клопотання про відсторонення від посади підозрюваного у справі плівок ОАСК.
Зеновій Холоднюк

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять відсторонити Зеновія Холоднюка від посади голови Державної судової адміністрації.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили джерела в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовників, судове засідання з розгляду відповідного клопотання відбудеться у понеділок, 17 серпня в Вищому антикорупційному суді.

Раніше НАБУ і САП просили суд обрати Холоднюку запобіжний захід у вигляді 1 млн грн застави. Втім ВАКС відпустив керівника Держсудової адміністрації під особисте зобов'язання. Водночас слідчий суддя визнав обґрунтованою підозру Холоднюку.

Як відомо, Холоднюка підозрюють у причетності до злочинної організації, створеної керівником Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, у зловживанні впливом та у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя. За версією слідства, Холоднюк за допомоги ОАСК заблокував призначення нового керівника Держсудової адміністрації.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Холоднюку та іншим. Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: