Хабар Холодницькому: ВАКС продовжив арешт відстороненого податківця

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження арешту підозрюваного столичного податківця.
Микола Ільяшенко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 жовтня арешт відстороненого першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Миколи Ільяшенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до дачі 6 млн доларів хабаря керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«8 серпня слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив першому заступнику начальника ГУ ДПС у Києві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у сумі 42,04 млн грн. Строк дії ухвали – до 7 жовтня включно», – інформують у суді.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря керівнику САП Назару Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколи Злочевського. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Пізніше НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Злочевському в організації цього правопорушення.

Спочатку ВАКС взяв під варту колишнього менеджера Burisma Group Андрія Кічу з альтернативою 40 млн грн застави, які за нього внесли. Також суд заарештував першого заступника начальника київської податкової Миколу Ільяшенка із заставою у 84 млн грн. Крім того, ВАКС відправив до СІЗО Мазурову, встановивши їй альтернативою аж 120 млн грн застави. Нещодавно вона вийшла із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: