ВАКС продовжив розслідування справи про $6 млн хабара Холодницькому

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 листопада строк досудового розслідування справи про надання $6 млн хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Таке рішення 7 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд продовжити строк слідства до шести місяців, тобто, до 12 грудня. Він зазначав, що наразі у кримінальному провадженні необхідно провести та завершити наступні процесуальні дії: призначення і проведення судової комп'ютерно-технічної експертизи речових доказів; завершення проведення судової технічної експертизи коштів, переданих для надання в якості неправомірної вигоди; завершення проведення судової експертизи відеозвукозаписів розмов трьох підозрюваних у справі протягом 5-12 червня; проведення низки слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на з'ясування походження $6 млн, у тому числі здійснення доступу до відомостей про рух коштів за період з 1 січня по 12 червня по рахунках 11 компаній Burisma Group, а також пов'язаних з ними юридичних та фізичних осіб та інші слідчі дії.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково, продовживши слідство до 12 листопада.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара керівнику САП Назару Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколи Злочевського. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Пізніше НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Злочевському в організації цього правопорушення.

Раніше ВАКС взяв під варту колишнього менеджера Burisma Group Андрія Кічу з альтернативою 40 млн грн застави, які за нього внесли. Також суд заарештував першого заступника начальника київської податкової Миколу Ільяшенка із заставою в 84 млн грн. Крім того, ВАКС відправив до СІЗО Олену Мазурову, встановивши їй альтернативою аж 120 млн грн застави. Нещодавно за неї теж внесли заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: