«Плівки Вовка»: керівнику ДСА Холоднюку обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив засідання з обрання запобіжного заходу очільнику Держсудової адміністрації, який засвітився на плівках ОАСК.
Зеновій Холоднюк з адвокатами в суді

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, якого НАБУ та САП підозрюють у зловживанні впливом, що зафіксовано на так званих плівках Окружного адміністративного суду міста Києва.

Таке рішення 3 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє журналіст «Слово і діло» із зали суду.

Суддя поклав на Холоднюка наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, зокрема з головою ОАСК Павлом Вовком, його заступником Євгенієм Абловим та іншими, а також потерпілими та свідками.

За інформацією «Слово і діло», на засідання дослідили майже всі докази у справі, в тому числі частину матеріалів «плівок ОАСК».

Раніше детектив НАБУ і прокурор САП просили визначити очільнику Держсудової адміністрації заставу в 1 мільйон гривень. Також вони не заперечували проти трансляції засідання, на відміну від адвокатів підозрюваного.

Як відомо, Холоднюка підозрюють у причетності до злочинної організації, створеної керівником Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, у зловживанні впливом та у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя. За версією слідства, Холоднюк за допомоги ОАСК заблокував призначення нового керівника Держсудової адміністрації.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Холоднюку та іншим. Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: