Холодницький подав у відставку, його звільнили з посади керівника САП

Читать на русском

Головний антикорупційний прокурор вирішив покинути свою посаду очільника САП і подав відповідну заяву.
Назар Холодницькийфото: «Слово і діло»

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав заяву про свою відставку з посади, на підставі якої його вже звільнили.

Таку інформацію журналісту «Слово і діло» підтвердив сам Холодницький.

«Я дякую своєму колективу за відданість справі, чесніть та непідкупність – ми гідно виконуємо свою роботу. У діяльності САП були також злети та падіння, розчарування… Це природній процес… Однак у найтяжчі періоди ми залишалися єдиною командою, тому я дякую кожному з Вас за підтримку. 14 років я віддав прокуратурі, з яких 5 років свого життя я повністю присвятив САП, про що не шкодую жодного дня», – написав він на своїй сторінці у Facebook, прикріпивши наказ про його звільнення з посади за власним бажанням.

Нагадаємо, у 2018 році директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і на той час генеральний прокурор Юрій Луценко подали дисциплінарні скарги на Холодницького. Згідно з їхніми скаргами, будучи на посаді керівника САП, Холодницький розголошував таємницю досудового розслідування в справах НАБУ, порушував прокурорську етику й гальмував деякі розслідування. В основу скарги лягло прослуховування кабінету головного антикорупційного прокурора, яке було встановлене детективами НАБУ в рамках негласних слідчих (розшукових) дій.

Пристрій, що прослуховував, зафіксував низку порушень Холодницького, з якими погодилися й члени КДКП. Зокрема, очільник САП розголошував таємницю досудового розслідування народному депутату Георгію Логвинському за кількома кримінальними провадженнями; свідку в справі про можливу пропозицію хабаря в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, забудовнику й своєму другові Сергію Кафті (також змушував сказати неправдиві показання); гальмував справу про брехню в декларації ексголови НАЗК Наталії Корчак тощо. Більш докладно про прослуховування в кабінеті Холодницького читайте в цьому матеріалі.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник направив заперечення на висновок КДКП за скаргою на Холодницького.

Раніше він також розповів про «помсту Холодницького» та наслідки незвільнення його з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: